Inovacioni & Strategjia e Markës: Ipsos Marketing
OUR SOLUTIONS

Inovacion dhe Parashikim

Ipsos ndihmon klientët të përshpejtojnë inovacionin për botën e sotme në ndryshim e sipër. Ekspertiza jonë mbështetet në qasjet tona inovative, përfshirë studimet overnight dhe me aparat agnostik, neuroshkencën dhe integrimin e zgjedhjeve.

Konteksti i klientit

Si mund të sjell më shpejt risi?
Si mund ti marr njohuritë e duhura dhe idetë duke qenë në pararojë?
Si mund ti rris shanset e mia për sukses në treg? 
Si mund ta arrij rritjen?

Zgjedhjet

 

Ipsos siguron zgjidhje overnight dhe me aparat agnostik, me qasje të integruara cilësore dhe sasiore, dhe përcaktojë sasinë e potencialit. Zgjidhjet tona të shpejta dhe të thjeshta, vlerësuan modelet parashikuese dhe simulatorë në kohë reale në Kornizën tonë Inovative– që ju mund të merrnit vendime më të mira më përpara.

Ne fokusohemi në:

Transformimin e ideve dhe njohurive në koncepte të gatshme të testuara në vetëm 3 ditë. Me Insight Accelerator ne mund t’ju ndihmojmë juve të gjeneroni dhe vlerësoni njohuritë dhe idetë – dhe transformoni ato në koncepte të gatshme të testuara – në vetëm tre ditë. Njohuri, ide dhe testim koncepti në 24 orë. Ne ofrojmë zgjidhje të fuqishme të njohurive overnight, ide dhe testim koncepti. Zgjidhjet tona me shpejtësi të lartë ofrojnë avantazhe kyçe: një qasje me aparat agnostik, masa të provuara suksesi dhe optimizimi.

Testimi i konceptit dhe testimet e produktit
Testimi i konceptit tonë përparimtar angazhon konsumatorët me studimet në aparat-agnostikë dhe konceptet swipe-able. Ju do të ikni me koncepte fituese, optimizim, profilizim arketipesh (a keni një Breakthrough, Niche, Premium ose lloje të tjera të inovacionit?) dhe opsionin për një parashikim. Për më tepër, konceptet tuaja do të krahasohen me konkurrencën në botën reale.

Optimizim i efektshëm i konceptit

Me InnoConstruct, ju mund të testoni dhe mblidhni elementët më të mirë për ti përfshirë në konceptin tuaj. Për shkak që ne përdorim masa që nuk janë të anshme ndaj zgjerimeve të linjave, ju nuk keni pse të shqetësoheni rreth përçajeve të parakohshme që largojnë idetë. Parashikimet e shitjeve janë të disponueshme – pa pasur nevojë të ri-testoni konceptin optimal.

Parashikimi
Ju duhet ta dini sa mirë inovacionet tuaja do të performojnë në treg – që të mund të korrigjoni kursin, manaxhoni pritshmëritë dhe përgatiteni për hedhje në treg. Ne ju ofrojmë parashikim gjatë gjithë ciklit të jetës – nga testimi i idesë nëpërmjet STM-ve të plota – duke përdorur modelet tona të - klasit botëror, Designor dhe Vantis. Për më tepër, ne nuk kemi pse të mbledhim të dhëna studimi për të llogaritur mundësitë tuaja të inovacionit – duke përdorur ekspertizën tonë në strukturën e tregut, ne mund të llogarisim potencialin e shitjeve të produkteve të reja në kategori dhe tregje të ndryshme shumë shpejt në procesin tuaj të inovacionit.

Rastet studimore

Gjeneroni koncepte të reja në 3 ditë: një klient ndërkombëtar farmaceutik në Francë identifikoi formate inovative vitaminash që ata shpresuan se do të bënte përdorimin më të shpeshtë. Duke përdorur Insight Accelerator, ne patëm mundësi të gjeneronim dhe testonim 40 njohuri, pastaj gjeneruam dhe testuam 20 ide bazuar në njohuritë fituese, dhe në fund i transformuam idetë fituese në pesë koncepte – të gjitha në 3 ditë.

Shkon shpejt te inovacionet e mëdha: një zinxhir restorantesh në SHBA kishte nevojë të shtonte artikuj të rinj shpejt në menunë e tyre. Me idenë e testimit overnight, klient ynë kishte mundësi të reduktonte kohëzgjatjen me dy muaj, të rriste normat e suksesit të testimit të konceptit me 20%, dhe ti shkurtonte kostot përgjysëm.

Vlerëson potencialin e një koncepti të ri: një prodhues donte të prezantonte një markë të re dhe kishte tre koncepte duke konsideruar. Me qasjen e testimit të konceptit tonë në pronësi, klienti mësoi që konceptet e tij u profilizuan si Me-Too, Overpriced dhe Good Start. Vendimi për të vazhduar me konceptin Good Start ishte i lehtë.

Të çon në zbatimin më të mirë: ne donim të dinim kombinimet optimale të njohurive, përfitimeve dhe aromave për një sapun antibakterial. Duke testuar në një kontekst konkurrues dhe përdorur modelimin tonë të provuar, ne patëm mundësi të identifikonim kombinimin më të mirë. Rrezultatet u parashikuan menjëherë dhe klienti i dha formë reklamimit të tyre.

Mundësitë e madhësisë së inovacionit pa të dhëna studimi: një klient global CPG, ishte duke parë për inovacion në disa shtete të ndryshme, përgjatë disa kategorive të produktit. Ne e ndihmuam atë të identifikonte disa kombinime kategorish shtetesh që secili ti kapte objektivat e shitjeve të tyre për inovacionin e ri. Ky informacione ndihmoi atë të kalonte dhe fillonte procesin e tyre inovativ dhe ruante kohë dhe para