Ipsos Update – Shtator 2023

Barbiecore, inteligjencë artificiale, ESG… Ipsos Update eksploron kërkimet dhe mendimet më të fundit dhe më të mëdha mbi temat kryesore nga ekipet e Ipsos në mbarë botën.

Autorët
  • Simon Atkinson Ipsos Knowledge Centre
Get in touch

Edicioni i shtatorit i Ipsos Update zhytet në atë që konsumatorët presin nga kompanitë shumëkombëshe kur bëhet fjalë për çështjet e ESG dhe shqyrton mirëkuptimin dhe ndërgjegjësimin e publikut për qëndrueshmërinë mjedisore në të gjithë Lindjen e Mesme dhe Afrikën e Veriut. Ne gjithashtu hedhim një vështrim se si narrativat kulturore që rrethojnë AI mund të formësojnë të ardhmen e saj dhe se si markat mund të lundrojnë tensionin midis mrekullisë së AI dhe shqetësimit për aftësitë e saj.

Artikujt tanë të paraqitur përfshijnë gjithashtu se si markat mund të përdorin valën e ngjyrës rozë që ka përfshirë botën me ringjalljen e Barbiecore, krahas kërkimeve të reja mbi çështjet sociale ndërsa shqyrtojmë pikëpamjet globale mbi abortin dhe perceptimet jo-indigjene australiane për popujt e Kombeve të Parë.

Në këtë edicion:

Fuqia e Barbiecore

Tendencat e kësaj vere të Barbiecore nuk pushtuan vetëm hapësirat e shitjes me pakicë, por edhe mediat sociale. Ne eksplorojmë pse konsumatorët po lidhen me Barbiecore dhe se si markat mund ta përdorin këtë fenomen.
Lexo më shumë

Pikëpamjet globale mbi abortin

Më shumë se një në dy (56%) në 29 vende besojnë se aborti duhet të jetë i ligjshëm, duke përfshirë 27% që mendojnë se duhet të jetë i ligjshëm në të gjitha rastet. Megjithatë, ka dallime të mëdha në mbështetje midis vendeve.
Lexo më shumë

Çfarë shqetëson botën

Inflacioni mbetet shqetësimi numër një për muajin e 17-të, pavarësisht se ka rënë në nivelin më të ulët këtë vit. Shqetësimi për ndryshimet klimatike është rritur edhe në Evropë pas valëve të fundit të të nxehtit.
Lexo më shumë

Qëndrueshmëria Mjedisore në MENA

Ky raport eksploron ndërgjegjësimin dhe kuptimin e çështjeve të qëndrueshmërisë mjedisore në të gjithë Egjiptin, Jordaninë, Marokun, Katarin, Arabinë Saudite dhe Emiratet e Bashkuara Arabe.
Lexo më shumë

Çfarë e ardhme - Inteligjenca

Ne rishikojmë atë që markat, bizneset dhe politikëbërësit duhet të dinë në lidhje me rreziqet dhe përfitimet e mundshme të AI dhe konsiderojmë se si të lundrojmë tensionin midis mrekullisë dhe shqetësimeve.
Lexo më shumë

Reagime shumë njerëzore ndaj AI

Rrëfimet kulturore rreth AI kanë fuqinë për të formuar pritshmëritë dhe reagimet e konsumatorëve ndaj aplikacioneve të reja të AI gjeneruese. Ne ndajmë se si katër narrativa po e formësojnë debatin.
Lexo më shumë

Duke e bërë ESG një avantazh konkurrues

Ne ndajmë të dhëna të reja se si konsumatorët balancojnë rëndësinë e çështjeve mjedisore, sociale dhe të qeverisjes, me një ndarje sipas sektorëve.
Lexo më shumë

Adoptuesit e hershëm të AI gjeneruese

Gjerësia dhe thellësia e rasteve të përdorimit të AI gjeneruese përcakton një grup të larmishëm nevojash midis adoptuesve të hershëm. Segmentimi i përdoruesve sipas nevojave të tyre ofron një mënyrë për të lundruar në këtë peizazh kompleks.
Lexo më shumë

Gjeni gjithashtu artikuj të shkurtër mbi qëndrimet jo-indigjene të Australisë ndaj Popujve të Kombeve të Parë , perceptimet e konsumatorëve për performancën ESG të kompanive dhe nivelet globale të besimit të konsumatorëve .

Autorët
  • Simon Atkinson Ipsos Knowledge Centre