Историја на нашата компанија

1975 - 1982

Создавање нова визија и уникатен тандем

Ипсос го основал Didier Truchot во Париз, Франција. Постоела само една и единствена цел: блиска соработка со клиентите.

Годината е 1982, и во Ипсос се придружува Jean-Marc Lech и станува ко-претседател заедно со Didier Truchotom.

Logo Ipsos 1975

1983 - 1989

Ипсос станува бр.5 во Франција

Ipsos Campaigns 1984

1990 - 1998

Се проширува во Европа и Америка

Со првите превземања надвор од Франција, Ипсос станува европска истражувачка компанија. 

Ипсос се шири во Северна и Латинска Америка.

Ipsos Campaigns 1997

1999 - 2010

Организација која е стручна во многу области

Во 1999 се појавува на париската берза.

Ipsos Campaigns 2002

2011 - 2013

Synovate – големата аквизиција

Купувајќи ја оваа компанија, Ипсос ја засилува својата позиција во големата четворка.

 

APAC_map

2014

ПРОГРАМА « New Way »

За да им помогне на клиентите во нивните промени, Ипсос ја лансира програмата New Way, крација на фондацијата Ипсос.

Ipsos Campaigns 2014

2015

1975-2015

40 години постоење

Ипсос го лансираше  новиот tagline “Game Changers”.

Logo ipsos 2015

2018 - 2019

« Total Understanding »

Ipsos starts a new transformation project aimed at achieving faster growth: "Total Understanding".

Total Understanding campaign