Политика за Cookies

Изјава за колачињата

Овој сајт, www.ipsos.com (“Site”), користи колачиња кои ни помагаат да ви обезбедиме добро искуство кога го разгледувате нашиот Сајт и исто така ни овозможува да го подобриме нашиот Сајт.

Што е колаче?

Колаче е мала датотека со букви и броеви кои ги чуваме на вашиот прелистувач или хард дискот на вашиот компјутер, ако се согласите. Колачињата содржат информации кои се пренесуваат на се прочитано од хард дискот на вашиот компјутер.

Видови колачиња

Следниве колачиња се користат на овој Сајт:

  • Оперативни или строго неопходни колачиња. Ова се колачиња кои се потребни за работа на нашиот Сајт.
  • Колачиња за перформанси и анализи. Овие колачиња ни овозможуваат да го препознаеме и броиме бројот на посетители на нашиот Сајт и да видиме како посетителите го користат нашиот Сајт. Овие колачиња ни помагаат да го подобриме начинот на кој функционира нашата веб-страница. Оваа информација, исто така, ја добиваат трети страни, како што е прикажано подолу за оваа цел.
  • Насочување/таргетирање на колачиња. Овие колачиња ја снимаат вашата посета на нашиот Сајт, страниците кои сте ги посетиле и линковите кои сте ги следеле. Ќе ја искористиме оваа информација за да го направиме нашиот Сајт поважен за вашите интереси. Оваа информација, исто така, ја добиваат трети страни, како што е прикажано подолу за оваа цел.

Можете да најдете повеќе информации за индивидуалните колачиња кои ги користиме и за целите за кои ги користиме во табелата подолу:

Оперативни или строго неопходни колачиња

Име на колачето Што прави колачето? Тип Период на истекување Може да се ресетира? Провајдер/Примател
Колаче договорено. Се сеќава на состојбата со колачињата. Прва партија 100 дена Не Ipsos.com
Колаче-договорена верзија Се сеќава на поп верзијата со колачиња. Прва партија 100 дена Не Ipsos.com
Колачиња-договорени категории Се сеќава на поп категориите колачиња. Прва партија 100 дена Не Ipsos.com
SSESS%{session_id}% Се сеќава на идентификацијата на сесијата за чување на податоците за цел на сесијата. Прва партија 23 дена Не Ipsos.com
__cf_bm Идентификување и усогласување на автоматизираниот сообраќај.     3-та забава 30 минути Не Cloudflare.com

Колачиња за перформанси и анализи

Име на колачето Што прави колачето? Тип Период на истекување Може да се ресетира? Провајдер/Примател
_ga Регистрира уникатен ИД кој се користи за генерирање на статистички податоци за тоа како посетителот го користи веб-сајтот. Прва партија 13 месеци Да. Ipsos.com, Гугл.
_gat Користена од Google Analytics за да ја забрзате стапката на барање. Прва партија 1 Ден Да. Ipsos.com, Гугл.
_gid Ова колаче се користи за да се разликуваат уникатните корисници. Прва партија 1 Ден Да. Ipsos.com, Гугл.

Колачиња за насочување/таргетирање

Име на колачето Што прави колачето? Тип Период на истекување Може да се ресетира? Провајдер/Примател
_gclxxxx Ова е колачето на Гугл за следење на конверзија. Тоа ни овозможува да броиме посети и извори на сообраќај, за да можеме да ги измериме и подобриме перформансите на нашиот сајт. Прва партија 3 месеци. Да. Ipsos.com, Гугл.
_gcl_au Се користи преку Google Analytics за разбирање на корисничката интеракција со сајтот и рекламирањето. Прва партија 3 месеци. Да. Ipsos.com, Гугл.

Ве молиме имајте предвид дека третите страни, исто така, може да користат колачиња, над кои немаме контрола, како Јутјуб за вградени видеа или кога следат било какви копчиња како Фејсбук, LinkedIn, YouTube или Твитер. Овие колачиња најверојатно ќе бидат аналитички колачиња или колачиња за таргетирање.

Вашите преференци

Ако не сакате да користиме колачиња како што наведуваме погоре, или ако го промените мислењето откако сте се согласиле на нашата употреба на колачиња, можете да ги избришете и блокирате колачињата на овој сајт преку вашиот прелистувач. Ако ги користите вашите прелистувачи за да ги блокирате сите колачиња (вклучувајќи ги и суштинските колачиња) делови од нашата веб-страница може да не работат.

Можете да го контролирате складирањето на колачињата и да ја промените вашата согласност во секое време со кликнување тука.