Ipsos Update – Qershor 2023

Inflacioni, bujqësia, tregtia elektronike… Ipsos Update eksploron kërkimet dhe mendimet më të fundit dhe më të mëdha mbi temat kryesore nga ekipet e Ipsos në mbarë botën.

Autorët
  • Simon Atkinson Ipsos Knowledge Centre
Get in touch

A është ulur shqetësimi për inflacionin? Sondazhi ynë Çfarë shqetëson botën sugjeron kështu – megjithëse shqetësimi mbetet në nivele historikisht të larta, ai të paktën ka ndaluar së rrituri çdo muaj. Ne eksplorojmë pritjet e publikut rreth inflacionit në mënyrë më të detajuar në valën e re të Monitorit tonë të Inflacionit në 29 vende.

Gjithashtu në këtë edicion: si konsumatorët kanë përfituar nga mediat sociale për të drejtuar të ardhmen e markave; sesi ndryshimi i klimës, globalizimi dhe përparimet teknologjike do të formësojnë të ardhmen e bujqësisë; zgjerimi i shpejtë i tregtisë elektronike në rajonin MENA; dhe se si markat mund të vlerësojnë ndikimet që kanë përpjekjet e tyre ESG në zgjedhjen e markës.

Ne gjithashtu udhëtojmë globin për të eksploruar gjetjet më të fundit nga Ipsos në vende të ndryshme; hidhini një sy një përzgjedhjeje më poshtë:

Në këtë edicion:

Monitorues i inflacionit

Vala e fundit e Ipsos Global Inflation Monitor zbulon se në 26 nga 29 vende, më shumë njerëz mendojnë se vendi i tyre është në recesion sesa mendojnë se nuk është.
Lexo më shumë

Fuqia Zhvendosëse e Ndikimit

Markat nuk janë më në kontroll të plotë të narrativës së tyre. Mediat sociale përforcojnë ndjeshëm zërin e konsumatorëve për të drejtuar të ardhmen e markave në një mënyrë pozitive ose negative.
Lexo më shumë

Përtej ekranit

Njerëzit nuk i ndajnë përvojat e tyre online dhe offline në kuti të veçanta; ata ndihen po aq realë për ne, duke ekzistuar në të njëjtin vazhdimësi. Komunitetet nuk duhet të jenë përjashtim.
Lexo më shumë

Çfarë shqetëson botën

Nga 29 vendet e përfshira në sondazhin tonë, veçohet Argjentina, me shqetësimin e inflacionit që arrin një nivel rekord dhe proporcioni që e përshkruan ekonominë e vendit si "të mirë" duke arritur një rekord të ulët.
Lexo më shumë

Çfarë e ardhme - Bujqësia

Ajo që ne e rritim, ku e rritim dhe kush e rrit atë kanë ndryshuar të gjitha për shkak të forcave makro si ndryshimi i klimës, globalizimi dhe përparimet teknologjike. Si do të përshtaten dhe lulëzojnë fermat e së ardhmes?
Lexo më shumë

Pazari u ripërcaktua

Lindja e Mesme po përjeton një zgjerim të shpejtë në tregun e tregtisë elektronike, duke e bërë atë një nga rajonet me rritjen më të shpejtë në botë. Si po ndryshon peizazhi dhe çfarë mund të bëjnë markat dhe bizneset për t'u përshtatur?
Lexo më shumë

Qëndrueshmëria ka rëndësi

Të kuptuarit e rëndësisë së qëndrueshmërisë për konsumatorët dhe se si kjo ndikon në zgjedhjen mund të jetë një sfidë e vështirë për të lundruar nga markat. Ne demonstrojmë se si të sigurohemi që përpjekjet e ESG të rezonojnë.
Lexo më shumë

Ipsos Flair - Itali 2023

Në të parën e serisë sonë të prozhektorëve, ne i drejtohemi Italisë – një vend, si shumë kombe të mëdha evropiane, të pushtuar nga një polifoni krizash.
Lexo më shumë

 

Gjeni gjithashtu artikuj të shkurtër në webinarin tonë të qershorit ESG , sa larg shkon qëndrueshmëria drejt krijimit të një përvoje të shkëlqyer të punonjësve dhe dallimet gjeografike dhe brezash kur bëhet fjalë për çështjet e besimit .

Autorët
  • Simon Atkinson Ipsos Knowledge Centre