Ipsos Update – korrik 2023

Inteligjenca artificiale gjeneruese, barazia, refugjatët… Ipsos Update eksploron kërkimet dhe mendimet më të fundit dhe më të mëdha mbi temat kryesore nga ekipet e Ipsos në mbarë botën.

Në edicionin e parë të Përditësimit të Ipsos të vitit 2023, ne reflektuam mbi epokën e re të 'polikrizës' në të cilën po dilnim. Tani, në mes të vitit, kjo duket më e vërtetë se kurrë, me kushte të pasigurta ekonomike, krizë klimatike dhe trazira gjeopolitike, vetëm disa nga krizat që ushqehen në mjedisin e turbullt në të cilin gjendemi.

Në këtë sfond, në këtë botim ne eksplorojmë opinionin publik global mbi mbështetjen për refugjatët, pikëpamjet për martesat e të njëjtit seks dhe prindërimin, ndryshimin e normave rreth gjinisë dhe çështjeve të bazuara në gjini dhe kërkime të reja se si të trajtohet pabarazia në bazë të racës. gjinia, orientimi seksual dhe neurodiversiteti.

Ne eksplorojmë gjithashtu mundësitë e reja të ofruara nga çiftimi i kërkimeve cilësore me modelet gjeneruese të AI, se si inflacioni ka ndikuar – ose nuk ka ndikuar – në planet globale të pushimeve dhe vendosim në qendër të vëmendjes se si Franca po i përgjigjet polikrizës së sotme në Ipsos Flair më të fundit.

Ne gjithashtu udhëtojmë globin për të eksploruar gjetjet më të fundit nga Ipsos në vende të ndryshme; hidhini një sy një përzgjedhjeje më poshtë:

Në këtë edicion:

Më të barabartë se të tjerët

Pabarazia është një problem i njohur që është një rrjedhje shoqërore dhe ekonomike. E megjithatë, në mbarë botën, edhe në ekonomitë e mëdha, ne shohim pabarazi që po zgjerohet.
Lexo më shumë

Biseda me AI

Inteligjenca artificiale gjeneruese mund të jetë një mundësi për të ofruar rezultate më të shpejta, më të lira dhe më të mira kërkimore. Ne eksplorojmë se si të përshtatemi me ekspertët në artin e gjetjes së pyetjes që mund të përfitojë sa më shumë nga zgjidhjet e AI.
Lexo më shumë

Cila është e ardhmja – Gjinia

E ardhmja e gjinisë është në një gjendje të fluksit. Ne shqyrtojmë se si markat, bizneset dhe politikëbërësit mund të lundrojnë në ndryshimin e normave rreth përemrave, politikave dhe politikës.
Lexo më shumë

Çfarë e shqetëson botën?

Edhe një herë rritja e çmimeve është çështja numër një, pavarësisht se ka rënë pak këtë muaj. Ndërkohë, shqetësimi i Afrikës së Jugut për papunësinë arrin rekord të lartë.
Lexo më shumë

Spotlight në Anketat Globale: Ne udhëtojmë globin për të zbuluar opinionin më të fundit publik rreth prindërimit të të njëjtit seks , nivelet e mbështetjes për njerëzit që kërkojnë strehim nga lufta dhe fatkeqësitë, perceptimet e krimit lokal dhe më shumë.

Barometri i pushimeve

Pavarësisht inflacionit të lartë, evropianët nuk kanë ndërmend të bëjnë ndryshime në planet e tyre të pushimeve, ndërsa gati një e treta thonë se do të vazhdojnë të punojnë në një prirje të re të quajtur "punë".
Lexo më shumë

Rivendosja e ADN-së tuaj CX

Ky dokument vepron si një udhëzues për krijimin e një strategjie të suksesshme të klientit, pavarësisht nëse kjo do të thotë të nisësh nga e para, të bësh rregullime të rregulluara ose të kthehesh në tabelën e vizatimit.
Lexo më shumë

Flair France 2023

Publikimi ynë i fundit i Ipsos Flair ndriçon në qendër të vëmendjes Francën – një vend, si shumë të tjerë, që po përjeton kriza të njëkohshme dhe të ndërvarura: gjeopolitike, ekonomike, klimatike, refugjatësh, sociale dhe të lidhura me identitetin.
Lexo më shumë

Gjeni gjithashtu artikuj të shkurtër mbi perceptimet e Mbretërisë së Bashkuar dhe BE-së për pasojat e Brexit , qëndrueshmërinë në industrinë e aviacionit dhe webinarin tonë të korrikut KEYS mbi konsumatorët dhe polikrizën.