Однос помеѓу клиентот и вработениот: Ipsos Loyalty
OUR SOLUTIONS

Enterprise Feedback Management - EFM

"Enterprise Feedback Management" е софтвер кој собира повратни информации од потрошувачите и истите ги комбинира со сите сродни податоци - податоци од социјалните медиуми до финансиски- за да се обезбедат заклучоци и анализи за сегашните и изминати настани, но и за да се предвидат непознатите идни настани, прилагодени на поединци од Вашата организација.

Клиенти

  • Кои се најдобрите начини за ефикасно користење на податоци за персонализација и интеракција со Вашите потрошувачи?
  • Можете ли да ја следите и интерпретирате секоја интеракција и искуство со потрошувачите во реално време во Вашата организација?
  • Како ги комбинирате изворите на податоци кои се наоѓааат во целата Ваша организација и како би го зајакнале односот со потрошувачите,  вработените и брендовите?

Решенија

"Enterprise Feedback Management" не е само софтвер или  единствено решениjе за комплициран проблем, а интеграција на технологијата која ќе донесе деловни резултати. Ние го комбинираме гласот на потрошувачите ("VoC" –техника со која се добиваат желбите и очекувањата на клиентот),  гласот на вработените ("VoE" – сумирани потреби, желби и надеж на вработените, изговорени и неизговорени),  и оперативни податоци  во една платформа за на нашите клиенти да им пружиме  алатки за подобрување на контакт точките, решавање на незадоволство од корисниците и мониторирање на перформансите. Нашите клиенти можат да очекуваат моментална корист, при имплементацијата – и во иднина – со развојот на "EFM" технологијата,  пазарното опкружување и организација на нашите клиенти.

Нашите системи користат напредна текстуална анализа  со чоја помош  им нудиме на клиентите неструктуирани податоци,  како и активности кои се прилагодени според истите. Сега клиентите можат да се фокусираат на активности кои имаат за цел, подобрување на искуството на потрошувачите.  Испорачуваме документи со најважните  информации за предметот во форма на резиме, како би ги охрабриле вработените на клиентот да носат деловни одлуки. Сите релевантни податоци се достапни до сите вработени на клиентот, во разбирлива и делотворна форма.  "EFM" овозможува двостранен дијалог помеѓу потрошувачот и вработените  за да се обезбеди смислена комуникација и да се стекне лојалност.  Како искусни професионалци кои се занимаваат со искуството на потрошувачите, го имаме знаењето да работиме и како советници.  Изградивме мапа од решенија од најдобрите софтверски компании во светот, а тоа ни овозможува да ги прилагодуваме софтверите според потребите на нашите клиенти. Нашата стручност во изборот, дизајнот, конфигурацијата, имплементацијата,  одржување и усовршување  на најсовремените сеопфатни "EFM" софтверски системи  ни овозможува нашите клиенти да стекнат најдобар "EFM" софтвер, и да имаат системи за постигнување максимални деловни вредности.

Некои од изворите кои најчесто ги собираме се "CRM", продажба, кориснички сервис, техничка подршка, финансии, операции,  истражување на пазарот, социјални медиуми и податоци за вработените.

Дознајте  како да го оптимизирате дизајнот на програмите "EFM" и "VOC" (очекувања, преференци и аверзија на потрошувачите) како би ги зголемиле повратните средства од вложените,  би ги намалиле поплаките од купувачите и губењето потрошувачи.

Студии од искуства

Му помогнавме на еден од најголемите светски произведувачи на автомобили да ги насочи илјадниците дилери/продавачи кон тактичко решавање на проблемите со потрошувачите. На високиот менаџмент му обезбедивме заклучоци за тоа како да ги води сеопфатните деловни цели.

Работевме со една од најголемите телекомуникациски компании во Европа за намалување на уделот на незадоволни купувачи за 50%, но и на намалување на бројот на жалби за 50%. Овој чекор значајно допринесе за подобрување на лојалноста на купувачите, оперативната ефикасност и една од најдобрите EBITDA маргини во дејноста.

Во Велика Британија работиме со водечка осигурителна компанија околу промените во нивната работа, клучните индикатори на успехот врз основа на кои се оценува успешноста на компанијата, како и постапка за смалување на агентите во call центарот. До сега, решавањето на проблемот при првиот контакт драматично порасна, а насочувањето на потрошувачите се подобри за 40%.