Ipsos Update – јули 2023 година

Генеративна вештачка интелигенција, еднаквост, бегалци... Ажурирањето на Ипсос ги истражува најновите и најголемите истражувања и размислувања за клучните теми од тимовите на Ипсос ширум светот.

Во првото издание на Ipsos Update од 2023 година, размислувавме за новата ера на „поликриза“ во која се појавуваме. Сега, на средината на годината, ова изгледа повистинито од кога било, со несигурни економски услови, климатската криза и геополитичките превирања само дел од кризите кои се хранат во турбулентното опкружување во кое се наоѓаме.

Наспроти оваа позадина, во ова издание го истражуваме глобалното јавно мислење за поддршката на бегалците, ставовите за истополовите бракови и родителството, менувањето на нормите околу родовите и родовите прашања и новото истражување за тоа како да се реши нееднаквоста врз основа на раса, пол, сексуална ориентација и невродиверзитет.

Ние, исто така, ги истражуваме новите можности што ги нуди спојувањето на квалитативното истражување со моделите за генеративна вештачка интелигенција, како инфлацијата влијаела – или не влијаела – на глобалните планови за одмор и ставаме фокус на тоа како Франција реагира на денешната поликриза во нашиот најнов Ipsos Flair.

Ние, исто така, патуваме низ светот за да ги истражиме најновите наоди од Ипсос во различни земји; погледнете го изборот подолу:

Во ова издание:

Поеднакви од другите

Нееднаквоста е препознаен проблем кој е општествен и економски одлив. А сепак, ширум светот, дури и во големите економии, гледаме дека нееднаквоста се зголемува.
Прочитај повеќе

Разговори со вештачка интелигенција

Генеративната вештачка интелигенција би можела да помогне да се обезбедат побрзи, поевтини и подобри резултати од истражувањето. Истражуваме како да се усогласиме со експертите во уметноста за наоѓање на прашањето што може да го извлече максимумот од решенијата за вештачка интелигенција.
Прочитај повеќе

Која е иднината – Пол

Иднината на полот е во состојба на флукс. Испитуваме како брендовите, бизнисот и креаторите на политики можат да се движат во променливите норми околу заменките, политиките и политиката.
Прочитај повеќе

Што го загрижува светот?

Повторно зголемувањето на цените е проблем број еден, и покрај тоа што малку падна овој месец. Во меѓувреме, загриженоста на Јужна Африка за невработеноста достигнува рекордно високо ниво.
Прочитај повеќе

Во центарот на вниманието на глобалните истражувања: Патуваме низ светот за да го откриеме најновото јавно мислење за истополовите родители , нивоата на поддршка за луѓето кои бараат засолниште од војна и катастрофи, перцепциите за локалниот криминал и многу повеќе.

Празничен барометар

И покрај високата инфлација, Европејците немаат намера да прават промени во нивните планови за одмор, додека речиси една третина велат дека ќе продолжат да работат во новиот тренд наречен „работа“.
Прочитај повеќе

Повторно поврзување на вашата CX ДНК

Овој труд делува како водич за креирање успешна стратегија на клиентите, без разлика дали тоа значи да се започне од нула, да се направат дотерување или да се вратиме на таблата за цртање.
Прочитај повеќе

Flair Франција 2023 година

Нашето најново издание на Ipsos Flair фрла центарот на вниманието на Франција - земја, како и многу други, која доживува симултани и меѓузависни кризи: геополитички, економски, климатски, бегалци, социјални и идентитетски.
Прочитај повеќе

Пронајдете и кратки написи за перцепциите на Обединетото Кралство и ЕУ за последиците од Брегзит , одржливоста во воздухопловната индустрија и нашиот вебинар во јули KEYS за потрошувачите и поликризата.